marți, 16 decembrie 2008

Maruntisuri femeiesti

Simona Patruleasa s-a transformat intr-o nevestica. Pe bune, n-ati observat? Nu se mai decolteaza aproape deloc, s-a mai tuns, poarta haine comune, ce naiba? Arata exact ca o nevestica. Adica "hai sa nu ma babesc de tot, dar acum, ca sunt maritata, i gotta show some respect! la naiba cu bluzele care-mi scot in evidenta silicoanele, las' ca se ghicesc oricum, dar trebuie sa inspir familie, nunta..."

Acum o intrebare pe bune pentru mamici: De ce majoritatea proaspetelor mamici se tund? Chiar si cele cu podoabe capilare de invidiat, cu plete valuri valuri? Lasati la o parte motivul practic (da, parul scurt e mai usor de intretinut, nu necesita atat de mult timp etc). Am observat asta la multe mamici. De ce?

8 comentarii:

Anonim spunea...

pentru ca la vreo 2-3 luni de la nastere podoapa capilara, care a fost atat de frumoasa in sarcina, incepe sa paraseasca intr-un ritm ametitor capul. d-aia se tund multe mamici :)

THE MONIKA spunea...

Oookeeeei, avem un motiv, dar tind sa cred ca nu e singurul. mai avem si altceva? Multumesc!

mamica de Sebastian spunea...

Pai in afara de motivul enumerat de anonim,timpul alocat mamicilor dupa nastere e minim.Taman bine cind a adormit bebele si zici ca faci si tu un dush se aud urlete:).Deci pe jumatate spalata iesi fuguta din baie:)

THE MONIKA spunea...

Ahaaaa! I see...

capreleirinucai spunea...

motive:
1 si cel mai dureros - caderea parului (eu si acum sunt in cautare de potiuni magice care sa salveze situatia cat de cat... si e 1 an de cand am nascut! not fair!)
2 - la un moment dat te uiti in oglinda si vezi o femeie straina, obosita, cu vreo 10 ani mai in varsta decat scrie in buletinul tau, asa ca simti nevoia sa faci ceva radical. da, ca atunci cand te paraseste iubitul. si ce-i mai usor de facut? te tunzi
3 - pentru ca n-ai mai dormit demult 8 ore legate si ai mintile cam intunecate, ti se pare ca o tunsoare scurta o sa fie mai usor de intretinut. avantaj care in majoritatea cazurilor nu se confirma si in practica, pentru ca tunsoarea scurta se vrea uscata cu foehnul, spumata, motata, fixata etc. moment in care incepe sa-ti para rau dupa parul mai lung pe care-l puteai lega intr-o coada si gata.

THE MONIKA spunea...

Aoleu, cade parul, not good at all! Am mai citit despre asta, dar dupa aia nu-si revine si se face si mai frumos ca inainte? Eu sunt una dintre persoanele obsedate de par. Daca inainte mai statea cum mai statea, acum, dupa jdemii de vopsiri, dupa un permanent de-acum 8 ani (regret sincer acea perioada), saracu' e ca o matura. daca mai si cade, s-a terminat, depresiva scrie pe mine. si n-am copilutz! nici nu stiu cum e mai rau

capreleirinucai spunea...

eah, in niciun caz nu vad in asta un motiv ca sa nu mai faci copii. si oricum, cat si cand cade si cat de frumos se face dupa aia depinde foarte mult de la persoana la persoana. la fel ca si celelalte neplaceri generate de sarcina/nastere.
acum ce sa zic, am scapat eu fara vergeturi, kg in plus, hemoroizi, epiziotomii si mai stiu eu ce, dar asta cu parul m-a lovit cat sa compenseze. nu numai ca a cazut si in primele 5-6 luni de sarcina (cand teoretic ar fi trebuit sa fie at its finest ever), dar cand s-a pus pe cazut din nou, la vreo 2-3 luni dupa nastere, ce prapad...
in ultima vreme s-a mai stabilizat cat de cat, asa ca trag sperante ca-si va reveni incet incet.

THE MONIKA spunea...

Isi revine! Trebuie!