luni, 21 decembrie 2009

Cu trenul la Buzau

Vineri seara am zbughit-o de la serviciu ca aveam un accelarat la 19.30 catre buzau. trebuia sa plec pt ca i-am facut bunica-mii parastasul de 6 saptamani. drumurile inchise, eu nu aveam curaj s aplec cu masina singura pe asa vreme. eram condamnata sa merg cu trenul. n-am mai mers cu trenul de vreo 10 ani, pentru o clipa chiar m-am bucurat ca o sa am din nou ocazia sa vad cum e cu cfr ul, dar... ajung pe peronul inghetat, plin de tarani. scuzati-ma, dar chiar erau tarani dintr-aia de stau la oras, cu caciula pe varful capului si geci, mirosind a tutun prost si a bautura. fetze dubiose, taximetristi rechini, cersetori, tigani, curve nu prea, fete tinere- studente, parinti cu copii imbuibati cu E-uri,... pestrit, ca la gara. stau la coada, iau bilete, o fata din fata mea lua un bilet pentru a doua zi catre piatra neamt, ahhhh, moldovaaaa! altii, la o casa vecina, din seria celor cu fes pe varful capului si geci - la Baia Mare. No, doamna, la ce ora ii trenul de Baaaia Moaaare? Haigheti, ma! tartorul strange banii, dupa ce tovarsii ii aduc bancnotele cuminti. altii, ujn el si o ea, se aseaza la coada mea, sunt disperati, le pleaca trenul de rosiori, targu jiu, videle, nici mai stiu, nimeni nu vrea sa le cumpere bilet, pleaca cu nasul.
eu cu matusa-mea parem doua domnisoare batrane. cumintele, curatele, cu nasul in cartulii, avem servetele umede, apa, cola si ne uitam patrat la cei care fumeaza pe hol. da, inca se fumeaza in tren. stam la clasa-ntai. in vagon, multi cu bilete de clasa aIIa, nasul nu le zice nimic, ii trateaza cu condescendenta. cum porneste trenul, se apeleaza automat telefoanele si incep discutiile fara rost. unul din spatele meu, mai tiganos la fata, vorbeste probabil cu un tovaras, e barbat sigur. altul din stanga spate, suna o fata, fosta/actuala iubita, nu prea-mi dau seama. o vrajeste de zor, cred ca vrea sa auzim si noi ce-i spune el. "ce sa fac la tine?"
nu ma pot concentra la cartea mea, pentru ca astia 2 bazaie la telefon. ploiesti. asa de repede? "vorbaretii la telefon" coboara. amin! tot nu am pot concentra sa citesc. damn! ii tin o prelegere matusa-mii despre serviciul meu. mizil. hopa! asa repede?
inca putin si ajungem.
ajungem.
buzau, 2 ore fix, batute pe muchie.
coboram la linia 2, mergem ceva pana sa traversam spre peron. eu, luata de valul de buzoieni, de-abia merg si mi-e frica sa nu cad, imi aluneca cizmele. cineva care vine din spate ma loveste usor cu geanta. e un taran dintr-ala cu fesul pe varful capului si cu ochii injectati- oboseala, bautura, tutun, cine mai numara? "scuzi!" si ma fixeaza cu jumatate de secunda mai mult decat ar fi normal. il stiu din tren, si atunci m-a fixat. brrrrr!!! mi se face scarba pe loc. imi doresc urgent un dus fierbinte, sa ma curat de privirea libidinoasa. m+am simtit murdarita din cap pana-n picioare.
tata ne asteapta in gara, zapada e pana la gat. ajungem acasa. tata pierde cainele pe care-l aveam de vreo sapte ani.

Niciun comentariu: