luni, 23 martie 2009

Slumdog Millionaire. Oscar Winner

L-am vazut ieri! Este superb, unic, diferit de ceea ce am vazut pana acum, vorbit pe jumatate in indiana. Iar coloana sonora este exceptionala, cred ca e prima data cand ma impresioneaza egal atat melodiile din film, cat si intriga in sine. repet, este un film superb, care-si merita toate premiile. de vazut neaparat la cinematograf, nu acasa de pe odc. si, la sfarsitul filmului, nu va grabiti sa plecati, asteptati coregrafia specifica pe o melodie despre care pariez ca o sa fie hit pe la toate radoiurile in curand si pe care o puteti asculta mai jos. pe mine ma obsedeaza deja. Pe parcursul filmului am stat cu sufletul la gura pt Jamal Malik, interpretat fantastic de Dev Patel si Latika, Freida Pinto, noua Sweetheart a cinematografiei- Doamne,sunt atat de buni! transmit atat sensibilitate, unde i-or fi gasit, domn'ne??, la final mi se innodau lacrimile in barba. am clacat. am ramas fixata in scaun si lacrimile siroiau de zor de la emotia filmului, iar mie mi-era pe de-o parte rusine de omul cu care venisem ca se uita la mine ca la nevrotice, pe de alta parte savuram ultimele secunde din Slumdog Millionaire, cel mai frumos film pe care l-am vazut in ultimii ani.

PS de frustrari. mbine. se pare ca e din ce in ce mai greu sa-sti nimeresti locul hollywood multiplex. am intrat in sala cu 10 min inainte sa inceapa filmul si locurile noastre erau ocupate de....o mai tineti minte pe Lila din Vacanta Mare? era cu fiica la film. dupa o scurta dezbatere despre dreapta si stanga la cinema, si-a ocupa locul corect, noi la fel, dar mai era cineva INCA NELAMURIT. doua fomei venisera la mol cu ala micu, prescolar. la slumdog millionaire. ma rog. si una dintre ele era la floricele, ailalta statea de paza cu ala micu. si s-a autosesizat si mi-a atras atentia asa... neutru ca sa nu ma asez bine ca acolo mai sta cineva. i-am explicat acelei cineva ca noi de fapt stim sa ne citim biletele, s-au carat mai la stanga si pe toata durata filmului au vorbit. ba intre ele, ba la telefon, ba cu ala micu, ba ala micu vorbea singur, ba ii citeau subtitrarea. le-am atras atentia o data si inca o data m-am uitat ucigator. sunt o bestie fara suflet cand vreau.cu tot zumzetul din urechea stanga, filmul m-a impresionat, ceea ce va doresc si dv! :))

L.E: Dezvolt o obsesie cu filmul asta, care e departe de tiparul binecunoscut al productiilor indiene. Mi se deruleaza imagini film in fata ochilor si ascult muzica la maxim. Does this make me a groopie?

Niciun comentariu: