sâmbătă, 29 august 2009

Antract

Ce naiba fac? Si personal, si profesional ma simt la rascruce. Pe unde s-o iau?

joi, 27 august 2009

De ce, Madonna, de ce???


De ce nu esti cum mi te imaginam?
Draga Madonna,

Show-ul tau de-aseara a fost sub asteptari. M-am plictisit cumplit. Sa stii ca eu am stat in Gazon A si de-abia te-am zarit, dar mi-am dat tousi seama cat de bine dansezi. De cantat... Trecem peste, vreau sa fiu politicoasa, mai ales ca a fost prima ta vizita in tara noastra, Romania, cea care discrimineaza romii, ceea ce tie-ti displace enorm. Melodiile pe care le ascultam cu placere la radio si tv au sunat foarte prost aseara. Da, chiar asa. Publicul nu te-a sustinut, nimeni n-a lesinat de placere, poate doar din cauza prafului si-a plictiselii, sau a frustrarilor create de un show overrated. Poate ca organizatorii ti-au tras-o. Au adunat zeci de mii de oameni pe un maidan doar ca sa te-auda ca din butoi si sa vada siluete care se misca alert pe scena. scena am zis?? Care scena? Noroc cu raposatul Michael, a carui comemorare a mai terzit publicul amortit. A, si de ce ne-ai lasat sa te asteptam o ora??? Pentru ce? M-am fortat sa rezist un ceas ascultandu-te cantand. Am crezut ca poate sunt eu de vina, ca poate sunt obosita si fara chef de distractie. Nu eram eu de vina.

marți, 25 august 2009

joi, 20 august 2009

De la mare, partea a IIa





KOSOVO

De la mare



Ce altceva iti poti cumpara de la mare daca nu cojoace?
href="http://3.bp.blogspot.com/_i2AOg5Vfs68/So1VmLdT0wI/AAAAAAAABXs/tsxzDKI">


Nu veniti la mare, la noi. Mergeti in Grecia, Croatia, oriunde, nu la noi. Sincer. Nu pierdeti nimic, poate doar amintirile placute de pe vremea cand erati copii si veneati in vacanta cu mama si cu tata. era altceva. acum e dezolant. n-am mai fost la Mamaia de 10 ani. ultima data arata mult mai bine. acum e dezolant. really. cel putin pe bucata de la Flora in jos. in imaginile de sus vedeticum arata litoralul romanesc ACUM. mai rau ca acum 20 de ani. din ce in ce mai rau. de fapt, e oribil. fara fitze, aere, comparatii fortate. nu e nici macar de bun sismt. ti se cere 1 leu la receptie s ti se faca o comanda la taxi. iar la piscina hotelului, taxa. nu stiu cat, ca n-am fost eu, dar e taxa. numai bine!

marți, 18 august 2009

Iubirică

El e pisoiul Iubirica. Un am am crezut ca este o Ea. Doctorul ne-a trezit la realitate. Acum nu mai stim ce este, ca i-am taiat The Balls. Cu toate astea, il bate pe Ursu, un ciobanesc la vreo 60 de kile pe putin.


Voiaj la mare

N-am mai fost de 4 ani la noi la mare si de 10 ani la Mamaia. Am placerea revederii de maine pana luni. Sper sa fie de bine. Nu e voiaj de placere, ci de munca. Da, doamnelor si domnilor, incepe Festivalul de la Mamaia! Oare incep sa sun ca Octavian Ursulescu? Sa fim sanatosi, poate ne auzim de-acolo. Cu bine! (Va dati seama ca aceste urari sunt auto-adresate, adica ma imbarbatez, ma doare-n cot ce faceti pana vin eu...)

duminică, 16 august 2009

Acasa

In programul zilei de azi avem: vizita acasa, la Buzau. Mom, here I come!

sâmbătă, 15 august 2009

:((

Vai, vai! Ma uit pe bloguri, toata lumea-i in vacanta, numai eu m-am intors. So sad. Sad, sad Monica!

Yummyness

Asta face un om normal sambata. Omul normal nu-s eu, evident

vineri, 14 august 2009

Sfatul medicului

... e bun cand ai frisoane de se zguduie patul si dormi in miezul verii cu toate plapumile din casa pe tine + ciorapei de lana in picioare. mult-asteptata gripa porceasca la care aveqam bucurii este o frumoasa enterocolita. pe care nu stiu de unde-am procurat-o. pt mai multe detalii despre aceasta imbecila afectiune pe care n-am mai avut placerea s-o intalnesc, aci...
Supa chioara de pui, banane si branza de veci Milli, fara gust. la naiba
+ameteli, somn, greata, somn, ameteli, transpiratii reci pe care incerc sa le tin in frau cu antibiotic, metroclopramid si algocalmin
cea mai urata faza nu e starea fizica absolut infecta pe care mi=o provoaca aceasta entero... ci anxietatea si depresia. imi vine sa plang si daca dau drumul la robinet, ce naiba! asa ca hai cu vindecarea aia!

miercuri, 12 august 2009

Ghid de Santorini


Pe scurt ca mi-e rau, da doamne sa am gripa porcina si sa stau acasa. Oana zicea ca bloguieste aceasta demența de care dau dovada, deci sa nu-i furam fetei placerea

Atena - Santorini 215 km, par avion (nu, nu pareti!) 30-40 min
Durata: 9 zile
Vreme: caaaald de mori
Plaja: neagra, cu pietricele, iti trebuie niste papuci speciali sa te descurci cu mersul pe-acolo, asta daca n-ai trait la tara in ultimii 20 de ani iar talpile tale sunt batocite ca niste copite
Apa: Buuuunaaa, limpede cand nu-s valuri, cu pesti. Pisic Mic zice ca a vazut in ultima zi un pinguin. ca in fiecare an, isi ia labe de inotat, ochelari si teava de-aia de respirat si se uita in adancuri. ma rog, cat vede. in ultima zi, cica a vazut un pinguin sub apa. da, si eu am zis la fel, insolatie. Scapa, doctore?
Oamenii: misto. toti. greci neaosi, turisti olandezi, nemti, englezi, asiatici, italieni (maaaahahahaai ales!!! sunt aia care vorbesc pana-ti vine sa plangi si sa cazi in genunchi in fata lor, sa taca dracului macar 3 secunde sa-ti aduni creierii ferfenita de pe jos). ok, love you, Italy!
Asezarea: superba, need i say more? e santorini, damn it! cam arid, dar cladirile alea albe ca d zahar si cu albastrul fac toti banii
Serviciile: Mhmm, aici avem o miiica problema. mica mica. overall, foarte multumita. numai ca la noi la hotel aveam o camerista rusoaica, natasa sa-i spunem. Natasa a omis sa ne doteze camera cu cartonel dintr-ala cu „DO NOT DISTURB” (Remember Paris?? se pare ca noi avem cleaningladiesissues). si plecam la plaja. si ne intoarcem. camera vraiste, cum o lasasem. hopaaa! am schimbat cu el privirea de „nu ni s-a mai intamplat asta in niciun hotel pana acum”, am ridicat din umeri si ne-am vazut de treaba. a doua zi la fel. deja se imputea treaba. la propriu. i mean, gunoi, prosoape jilave etc, patut nefacut (refuz sa-mi fac patul. oricand, oriunde. n-am gena ordinii si-a curateniei, mama nu mi-a transmis-o. Thanx a lot, Mooom!). m-am enervat. pana sa ne enervam organizat amandoi si sa facem scandal la receptie (dupa ce ne-am mai facut si mustrari de constiinta ca poate oamenii draguti de la la hotel s-au suparat pe noi ca am adus baclavale, fructe, apa, cana de facut cafea de-afara), cioc cioc la usa. el, ca de obicei, in chiloti, eu in pijamale ciclam turbat fuga pe balcon. era Natasa whateverhernameis. care incerca sa se scuze ca nu ne-a facut curat pt ca noi n-am lasat semnul in usa. pai, care semn,femeie??!! eu redau acum discutia purtata si rezumata ulterior catre mine de el, nu se stie in ce limba, probabil prin ca prin telepatie, cine stie? era dupa-amiaza, noi- veniti de la plaja, somnorosi. el imi spune cu ochii plini de speranta „hai sa bem o cafea jos la terasa si s-o lasam p-asta sa faca curat”, asteptandu-se probabil la proteste si istericale de femeie idioata. eu, in disperarea ca ne va inghiti gunoiul, aprob calma (contrar firii de femeie nevricoasa, alintata si irationala) si plecam avand agatata de noi recunostinta vesnica a Natasei. Care da, s-a indurat si ne-a dat cartonelul cu donotdisturb si pleasemakeuptheroom. Boon. unde ramasesem? aha! Preturile
Mari, maricele. un pranz cu doua feluri/ persoana ajungea undeva la 15-20 de euro. ori c-o bere, dar de de cele mai multe ori apa plata mare. mancarea a fost fantastica. am devorat cantitati uriase de kalamari, pestisori, greek salad, iar kalamari, scoici, kalamari, salata de vinete, tzatziki. ce naiba sa mananci in grecia? doar nu burger si clatite, care, de altfel, nu lipseau din meniul niciunui local. daca vrei sa spargi, mergi in Oia la taverna Ammoudi(by the way, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant, nu glumesc. Oia rulz!)si comanda lobster. 69 de euro unul potrivit, de-o persoana.
Din nou plaja: nu prea curata, plina de chistoace de tigara (am contribuit si noi, ce-i drept), sezlonguri, umbrele, 7 euro setul pe zi. si napadita de asiatice si asiatici care ofereau servicii de masaj. ajunsesem sa-mi bag capul in prosop de fiecare data cand treceau pe langa noi, altfel ma trezeam naibii masata impotriva vointei, asa erau unele de insistente. bine, exagerez, nu sareau calul, dar... mi-am facut din prima zi, n-a fost cine stie ce. 15 eur/ 20 min. le auzeai soptind „Moni!” (adica morning!), ”Masagi?” . aici intelegeti.
Animalele de plaja:
doua turiste olandeze au trezit monstruletul gelos din mine. mama si fiica. aratau bine, mai ales mama. eu ii dadeam pana-n 50. da se tinea bine coana mare. aia mica, de vreo 17-18 zic io. el, nu. cica 25-30. ma rog. plaja NUMAI TOPLESS. dar aveau ce arata. asa ca toata suflarea masculina din aria de 10 mp2 a stat cu ochii-n tzatzele astora. inclusiv el. care si-a luat niste cotoare de carti in burta in avion, la intoarcere. pt ca s-a uitat si dupa o stewardesa blonda, cu botic zmeuriu, de-aia!.
Na, ca n-a fost scurt deloc, sorry!

luni, 10 august 2009

Santorini

Cam despre asta e vorba. Uite, Dalia, aici ne mutam!